Deze alumni gebruikten onze opleidingen als een springplank naar een (betere) job in de sport

De Expert Class werd in 2020-2021 voor de eerste maal georganiseerd, weliswaar door hetzelfde team als het Postgraduaat Sportmanagement (voltijdse opleiding)
“Nogmaals dank voor deze prachtige opleiding. Enkele dromen zijn tijdens deze opleiding in vervulling gegaan. Op naar een mooie carrière in de sportwereld! Ik hoop met m'n volle hart dat ik op 1 of andere manier sterk betrokken kan blijven met PG SPORT, topopleiding!”

Tom Daniels, Sports-Funding
“Tijdens de opleiding PG SPORT een éénmanszaak uitbouwen, gaf me de gelegenheid om nieuw opgedane inzichten meteen in de praktijk uit te testen. Deze eerste ervaringen in het werkveld waren voor mezelf de perfecte leerschool op weg naar een droomjob in de sport.”

Siebe Derdelinckx, SportHouse Group
“Beste Jos, Ik wil je hartelijk danken voor het leuke jaar en de mooie kansen die je mij hebt gegeven!”

Wannes De Clercq, Sportoase
“I work at SAP now as Senior Account Manager for Sport and Entertainment in Central and Eastern Europe. It goes without saying that I wouldn’t have been here without PG SPORT... ”

Adrian BeiuSAP
“Dankzij PG SPORT heb ik mijn droom werkelijkheid zien worden: ik kon meteen aan de slag bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak bracht PG SPORT me veel bij. De lessen zijn erg praktijkgericht en voorzien van alle kennis en ervaring nodig om te kunnen slagen in sportmanagement. Ook de uitstappen naar diverse sportevenementen en congressen zijn leuke en leerzame ervaringen.”

Job GullikersKNVB
“Enkele weken geleden solliciteerde ik voor een vacature bij BoardX. Gisteren kwam ik te weten dat ik de functie heb gekregen en in oktober mag starten op de office te Leuven. Dankzij PG SPORT heb ik veel bijgeleerd en kunnen toepassen tijdens mijn voorbereidingen en sollicitatiegesprek. Dus bij deze bedankt voor het afgelopen jaar.”

Jolien Gobienboardx
“Zoals Jolien Gobien je al vertelde hebben we sinds kort allebei een job bij boardx. Graag wil ik je nog bedanken voor de fantastische opleiding van afgelopen jaar, zonder PG SPORT had ik hier niet gestaan.”

Yannick Luypaert, boardx

“Beste Jos, mijn stage is bijna afgelopen bij Club Brugge. Ik wacht enkel nog op feedback op mijn eindrapport van de marktstudie en moet nadien nog presenteren wanneer het voor hen past. Ik wil je nog eens heel erg bedanken, enerzijds voor de opleiding vorig jaar en anderzijds om tijd vrijgemaakt te hebben met betrekking tot mijn stage-opdracht!”

Pieter Moons, PG SPORT 2018-2019
“Na een resem sollicitatiegesprekken heb ik de job gekregen van Marketing Coordinator bij Unibet. Weeral gaf PG SPORT mij een serieuze voorsprong bij de selecties die puur op basis van je CV gebeuren.”

Tom Buttiens, Unibet
"Zonder jullie en PG SPORT was ik waarschijnlijk nooit uit mijn comfortzone gegaan en dus nooit in een voetbalclub terecht gekomen. ( Merci Jos 😊 ) Voor mijn vakantie had RSCA me voorgesteld om als support voor de B2B te komen werken en als ik terugkwam mocht ik mijn contract gaan tekenen. Ik werk dus nu als B2B Support voor de verschillende departementen: sponsoring, sales & communicatie. Ideaal voor mij.”

Camille Gasparon, B2B Support Officer Royal Sporting Club Anderlecht
"De opleiding in Barcelona sloot mooi aan op PG SPORT en bood daarna een -voor mij- mooie extra laag recht- en contractbijscholing. De PG SPORT-colleges over trainingscompensaties, solidariteitsmechanismen en de lessen van Hans Vandeweghe zijn een goede basis om niet helemaal te verdwalen in het bos van regels en rechtsartikelen. Door de samenwerking met FC Barcelona leverde dat best mooie inzichten op. En uiteraard kwam de basis Sport-Spaans hier ook goed van pas. Vandaag vallen alle puzzelstukken samen in mijn baan bij de Pro League."

Louis Demeyere, PG SPORT 2017-2018
"PG SPORT heeft mij doen inzien dat mijn passie voor sport veel verder gaat dan het dagelijks uitpluizen van de sportkatern in de krant. Alle docenten en Jos in het bijzonder zorgden ervoor dat ik voor het eerst in mijn leven een duidelijke toekomstvisie had: iets betekenen in de sportwereld. Of ik daarin zal slagen, is vooralsnog een open vraag, maar de kennis, kunde en kennissen uit mijn PG SPORT-jaar hebben me op weg gezet en zullen ongetwijfeld nog vaak zorgen voor dat kleine, maar oh zo belangrijke streepje voor."

Bram De Bock, Beleidsmedewerker VLP sinds oktober 2018
"Stijn Francis, Frederik Derdin, Jos Verschueren bedankt voor deze leerzame en zeer interessante gastcolleges!"

Patrick Bras, Toekomstig sportmanager & Sportfanaat
"Beste Jos, Eerst en vooral bedankt voor de verjaardagswens! Ten tweede zou ik jou en het PG SPORT team willen bedanken want ik mag namelijk aan de slag bij Wolvenberg nv. als Brand Builder. Merci voor het afgelopen jaar en alle mooie opportuniteiten die eraan gepaard gaan! Tot binnenkort op de cross!" 

Dries De Cock, Wolvenberg
“Ik heb het hier bij RUSG enorm naar mijn zin en leer heel veel bij over het Belgische voetbal. Nog eens bedankt aan jullie voor het heel fijne PG SPORT-jaar vorig jaar! Heeft mij echt het zelfvertrouwen en de kennis aangereikt er volledig voor te gaan in de sport!”

Ines Van de Velde, Royale Union Saint-Gilloise
"Wat een fantastisch jaar vol mooie momenten. Mede dankzij PG SPORT heb ik mijn eerste job gevonden als Sponsoring Assistant bij Special Olympics Belgium. Een ontzettend warme organisatie die taboes rond mensen met een verstandelijke beperking wil breken. Want ook zij hebben evenveel recht om hun Olympische droom te kunnen waarmaken."

Michaël Michiels, Sponsoring Assistant Special Olympics Belgium 
“Investeren in je persoonlijke ontwikkeling zeggen ze wel eens. Daarom koos ik om na de bacheloropleiding Sport en Bewegen aan Howest me een jaar verder te ontwikkelen. Als sportverslaafde is PG SPORT een logische keuze. Tijdens de (gast)lessen, uitstappen en leestafelmomenten heb ik mezelf kunnen verder ontwikkelen in sport & people management, sportmanagement, sportmarketing en -communicatie. Wat ervoor gezorgd heeft dat mijn (sport)rugzak groter is geworden. Met als gevolg dat ik me als jonge wolf klaar voelde voor het werkveld.”

Maxim Vannieuwenhuyze, Projectleider naschoolse sport Kortrijk
"Ik ben sinds kort aan de slag binnen in het CENTRUM RONDE VAN VLAANDEREN (CRVV) in Oudenaarde. Ik heb veel te danken aan m’n internationale ervaringen en verschillende opleidingen waaronder dus zeker ook de lessen en projecten binnen PG SPORT. De aanzet was namelijk op het communicatie-event met PG SPORT in Gent waar ik de CEO van Cycling Vlaanderen ontmoet heb en zo ben ik doorgestuurd geweest naar mijn huidige baas. PG SPORT zet dus heel veel in gang. Nogmaals bedankt voor alles. Keep up the good work and let’s keep in touch!"

Sander Thorrez, Centrum Ronde Van Vlaanderen - Oudenaarde
"Mede dankzij de opleiding PG SPORT heb ik mijn zaak kunnen uitbouwen tot wat ze nu is. Volgend jaar komen zelfs 2 personeelsleden in dienst!"

Vincent Deleenheer, M&V Sportevents
"Jos, ik wil jullie nog even bedanken voor het interessante PG SPORT-jaar vorig jaar. Was een superleuke boost voor onze nieuwe uitdaging. Gisteren onze 1ste transfer afgerond. Bedankt!”

Bram Slaets, voetbalmakelaar Panna
"De opleiding PG SPORT zal mij levenslang na aan het hart blijven liggen. Dus alle mogelijke samenwerkingen doe ik met veel plezier en met nog meer passie!"

Frederik Derdin, Sports Tech Consultant
“Bedankt voor het zeer interessante en toffe jaar. Mijn enige spijt is dat ik mij niet eerder (onmiddellijk na mijn master?) heb ingeschreven voor PG SPORT! Uit het leuke jaar is ook resultaat gekomen! Vanaf 1 augustus start ik bij de Vlaamse Sportfederatie als projectcoördinator Shared Services. De komende 3 jaar zal ik (kleinere) Sportfederaties meer en efficiënter laten samenwerken. Een ideale gelegenheid om contacten te leggen!”

Jérémie Deroo, Vlaamse Sportfederatie
"Werken voor de KBVB binnen het Department ‘Women’s Football’ en wat ik hiermee kan doen en betekenen voor het enorm groeiende vrouwenvoetbal vind ik top! Voor mij een droomjob. Ook de afgelegde weg om hiertoe te komen zou ik volledig op dezelfde manier doen mocht ik mogen herbeginnen. PG SPORT heeft mij hier zeker in geholpen door mijn inzicht in sport in het algemeen maar ook in zijn specifieke facetten flink breder te maken! Naast een job die ik heel graag doe ben ik sinds 2014 ook als FIFA- scheidsrechter actief in het vrouwenvoetbal, met als kers op de taart (tot hiertoe!) een halve finale op het EK WU19 vorige zomer in Slowakije. Ik moet je niet vertellen dat dat naar (veel) meer smaakt en ik zeker en vast blijf werken aan mijn dromen! Ik ben een heel gelukkig persoon en bedank hiervoor met veel plezier nog eens de mensen, zoals jij en alle docenten en collega’s, die de weg PG SPORT met mij bewandeld hebben! Mocht je trouwens meisjes /jongens in je opleiding krijgen die scheidsrechter willen worden, zeker aanmoedigen! Het was een plezier je terug te zien!"

Lois Otte, Women's Football, Belgian National Football Center - Tubize
“Ik wil je graag bedanken voor het leerrijke academiejaar en zeker ook voor de facultatieve stages. In juni 2019 deed ik stage bij OH Leuven en in juli 2019 bij de KBVB. Hierdoor kon ik in augustus vakantiewerk doen bij OHL en vervolgens aangenomen worden full time tot eind oktober. Vandaag, woensdag 30 oktober, ben ik 2 contracten gaan ondertekenen, een bij OHL en het andere bij de… KBVB. Beide jobs aan 50% en dat allemaal dankzij de stages. Hier zie je nog maar eens het bewijs hoe belangrijk deze facultatieve stages zijn. Nogmaals dank en als ik je zie eten we samen pizza en natuurlijk altijd welkom op een wedstrijd van OHL!”

Jonas Van Dyck

Ontbreekt jouw bedrijf?

Ontbreekt jouw bedrijf in bovenstaand lijstje? Neem contact op met Jos Verschueren
Boekenwijsheid

Handbook of Research on Pathways and Opportunities Into the Business of Esports

Handbook of Research on Pathways and Opportunities Into the Business of Esports

This handbook addresses the intersection of esports gaming and the business and industry of esports, rather than an exploration of the video games themselves. It is the supporting and intersecting industry driven by esports and the vast opportunities this brings that are the foci of this book.

Ontdek kansen in de wereld van Esports en gaming

Level up! Ontdek kansen in de wereld van Esports en gaming

Dit boek legt uit waarom esports tot sport gerekend kan worden en hoe het ecosysteem van esports eruitziet. Het boek biedt lezers een ‘level up’ doordat theorie en vooral veel praktijkvoorbeelden ingezet worden om het marketingpotentieel van Esports duidelijk te maken.